Ansök för Behövande och Barn
120
page-template-default,page,page-id-120,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

För att vara behörig att söka till Stiftelsen Theodor och Hanne Mannheimers fond beträffande BEHÖVANDE och BARN måste man vara mantalsskriven i Göteborg eller närliggande församlingar.

Digitalt ansökningsförfarande

Du ansöker i vårt digitala ansökningssystem. Då kommer ansökan till stiftelsen på ett effektivt och snabbt sätt. Om du inte har möjlighet att göra en digital ansökan kan ansökningsblankett skrivas ut och postas till stiftelsen. Blankett för utskrift hittar du längst ner på denna sida.

Ansökningarna behandlas vid två tillfällen varje år, en gång på våren och en gång på hösten. Sista datum för att skicka in din ansökan framgår på hemsidans startsida.

Behandling av personuppgifter

Genom inlämnandet av en ansökan lämnas även samtycke till att stiftelsen får behandla personuppgifterna i ansökan i den utsträckning som krävs för hanteringen därav och i enlighet med reglerna i Dataskyddsförordningen.

Se även stiftelsens Integritetspolicy

Skapa ett konto

Om du är ny användare så ska du skapa ett konto och registrera dig som ny användare. Fyll i ditt förnamn, efternamn och e-postadress. Kryssa i rutan för att ge ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter. Klicka på Fortsätt. Bekräfta din e-postadress genom att klicka på Fortsätt igen. Du får nu ett meddelande till din e-post med en länk. Klicka på länken för att få ditt lösenord. Detta kan dröja några minuter. Har du inte fått mailet inom 15 minuter så kontrollera mappen med skräppost!

Logga in i ansökningssystemet

Logga in med din e-postadress och lösenordet. Det är här du skapar ansökan och hittar dina påbörjade och inlämnade ansökningar. Du kan med samma konto skicka in ansökningar för flera olika sökande.

Skapa en ansökan

Första sidan du kommer till är Hem. Börja göra din ansökan genom att klicka på Skapa ny ansökan. Välj därefter ansökan och klicka på Skapa.

När du skapat en ny ansökan får du ett ansökningsnummer. Klicka på Fortsätt för att komma vidare till sidan Hem.

Fyll i ansökan och bifoga bilagor

På sidan Hem hittar du ditt ansökningsnummer. Klicka på numret för att få upp sidan Ansökan. Här ska du klicka på Redigera för att fylla i din ansökan.

Ansökan har flera sidor. Hoppa mellan dessa sidor genom att klicka på flikarna överst på sidan. Klicka på fliken Tillbaka för att komma tillbaka till första sidan Hem. Dina uppgifter sparas automatiskt. Det finns ingen spara-knapp.

  • Bilagor ska vara i Pdf-format för att kunna bifogas till din ansökan.
  • Möjlighet finns att skicka in bilagorna med post. Då väljer man det alternativet i listan på sidan Bilagor och då får man besked om vilken adress de ska postas till samt hur kuvertet ska märkas.

När du är färdig med din ansökan så väljer du Skicka in, då kontrollerar systemet att alla obligatoriska uppgifter är ifyllda och att inga texter är längre än vad som är tillåtet. Du kan, för att ändra eller komplettera, välja att återta en inskickad ansökan genom att välja Återta. Ansökan måste då skickas in på nytt.

Om du saknar e-postadress

Om du inte har möjlighet att ansöka digitalt och inte har någon som kan ansöka åt dig i det digitala ansökningssystemet så kan du skriva ut en ansökningsblankett och fylla i och sedan posta till stiftelsen på nedanstående adress. OBS! Stiftelsen löser inte ut brev med för lite porto.

För att ansökan skall behandlas måste Samtycke till Personuppgiftsbehandling (sista sidan i ansökan) dateras och undertecknas samt följande handlingar bifogas:

  • Daterat intyg om behov från kurator, diakon, socialsekreterare eller läkare (det som efterfrågas är ett daterat intyg om ytterligare ekonomiskt behov. INTE ett intyg om beslut om bistånd)
  • Kopia på inkomstdeklaration eller annat underlag från skatteverket som styrker din inkomst
  • Personbevis (version Familjebevis)

Ansökan postas till:

Stiftelsen Theodor och Hanne Mannheimers fonder
c/o Consensus Stiftelsetjänst
Box 2114
431 02  Mölndal

Beslut

Beslut fattas ungefär 4-5 veckor efter sista ansökningsdag, det är viktigt att sökande anger en korrekt e-postadress för att kunna erhålla besked, då besked ej kan lämnas per telefon.

Om du ansökt digitalt kommer du att kunna se i ansökningssystemet när beslut är fattat om din ansökan har beviljats och med vilket belopp eller om den har fått avslag.

För frågor och support om ansökningssystemet – E-post: stiftelser@consensusam.se